HTML

A blog témája

Teremtsd meg a vágyott pénzügyi helyzeted belső lelki feltételeit! Próbáld ki Te is – most teljesen kockázatmentesen – a pénzügyi kreativitás és bőség tréningünket!

Állandó oldalak

2012.08.05. 19:55 BusinessAngel

Miért érdemes változtatnod a pénzzel való hozzáállásodon?


Miért érdemes változtatnod

a pénzzel való hozzáállásodon?


A pénz nem az, aminek látszik. De ha nem az, aminek látszik akkor mi az?

Mára teljesen elszakadt az eredetétől. Elszakadt attól, amiért egyáltalán született. Ahogyan ma használjuk, amiért gondolunk rá az közelebb áll a bajok forrásához, mint a megváltó lehetőségekhez.

Hogy történhetett mindez?

A pénz megjelenése olyan szabadságot hozott a történelem során az emberiségnek, hogy már-már önálló hatalma van. Hatalma, amely megvált az anyagi sík napi taposómalmából, kiszabadít a ránk rótt keretek szorításából.

Misztifikálódott, önálló életet kezdett el élni. Nem magától tette ezt, mi emberek követtük el vele.  Pedig a pénznek nincs önálló, embertől független léte. Csak számunkra létezik, csak a gondolkodásunk és megegyezéseink függvényében nyer értelmet.

A pénz szerethető és áldásos erőterű jelenség

Fontos, hogy jó viszonyunk legyen vele, kellő és elegendően nagy mértékben beengedjük azt életünkbe. Meg kell tanulnunk, bár sosem tanították, hogy jó barátként, égi küldöncként tekintsünk rá, ne pedig az élet bajos, többnyire nehezen verítékkel megszerezhető privilégiumára, ami csak keveseknek adatik meg igazi bőség formájában.

A pénz előteremtésével kapcsolatban van a legtöbb félreértés ezen a világon

A pénzért gyakran harcoltak, küzdöttek a történelem során.

Valóban vérrel és verítékkel jutottak hozzá. Kizsákmányoltak, elnyomtak érte tömegeket. Millió és millió embert fosztottak meg a szabadságától, becsületétől, emberi méltóságától. A pénzt a hatalom eszközeként használták pedig nem arra való.

Mi okozta a félreértést?

A félreértést az a hit okozza, hogy a pénz nem érhető el mindenki számára, csak azoknak, akik közel vannak a tűzhöz, erősek, hatalmon vannak, és kiváltságosok vagy ritka szerencséjük van.

Van még néhány opció, ami közül választhatunk. Pl. ha sok pénzt akar valaki, akkor tisztességtelenséghez vagy erőszakhoz  kell folyamodnia, ki kell használni mások hiszékenységét, pl. el kell vennie azt, ami a másé.

Ehhez vagy a jog csalóka törvényességet hirdető köpenyébe kell burkolóznia, vagy épp ellenkezőleg, jogtalan cselekedetet kell végrehajtani (lopni, sikkasztani, és sorolhatnám). Szokták mondani, hogy pénzért sok mindenre rávehető az ember.

Ebből aztán olyan következtetések és hitek születtek és születnek ma is, melyeket közmondások, gyakran hangoztatott állítások sűrítenek magukban.

Gyűjtöttem ide néhányat:

„Munkával nem lehet pénzt keresni.”

„A sok pénz kifordítja magából az embereket.”

„Tisztességesen nem lehet sok pénzt keresni.”

„A pénz szükséges rossz.”

„A pénz piszkos.”

„Pénzen mindent meg lehet venni.”

„A pénz tönkreteszi az embereket.”

„Az együttérző ember sohasem gazdag, és a gazdag sohasem együttérző.”

„A tisztességes vagyon tíz eset közül kilencben olyan vagyon, amelynek elfelejtették az eredetét.”

„A pénz olyan gyakran változtatja meg az embereket, mint amilyen gyakran gazdát cserél.”

„A pénznek nincs szaga.”

„A pénz nem boldogít.”

„A pénzzel mindig csak baj van.” 

„A pénzből sosincs annyi, amennyire szükség lenne. Mindig kevés.” 

„A pénzért robotolni kell.”

A felsorolást nem lenne nehéz folytatni. Minden családnak meg vannak a pénzzel kapcsolatos szállóigéi.

Nem nehéz végig gondolni milyen érzelmeket váltanak ki ezek az állítások.

Mit tehetsz a pénzzel, hogy abból mindig növekvő mennyiségben legyen?

Útjára kell engedned, de okosan, hogy életre keljen! A pénz a párnád alatt nem él, és nem ad senkinek semmilyen ajándékot.

Megfelelően kell bánni vele, és rövid nálad tartózkodása után tovább kell áramoltatnod, át kell engedned valamiért cserébe!

A félelem, a túlzott birtoklási vágy, a hiány alapú gondolkodás, a pénz mibenlétének, valódi természetének nem értése a végesség érzetét és hitét táplálva gonosz gondolatokra, torzult törekvésekre sarkallhat.

A pénz áramlása során és az általa kiváltott hasznos változások nyomán ott hagyja ujjlenyomatát és aláírását. Nem tűnik el nyomtalan.

Gyógyulni valónk van bőven a pénzzel kapcsolatban. Sok.


LÉGY OTT TE IS A 200 FORINTOS TRÉNINGÜNKÖN!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodj-meg-200-forintbol.blog.hu/api/trackback/id/tr694697229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása