HTML

A blog témája

Teremtsd meg a vágyott pénzügyi helyzeted belső lelki feltételeit! Próbáld ki Te is – most teljesen kockázatmentesen – a pénzügyi kreativitás és bőség tréningünket!

Állandó oldalak

2012.10.05. 10:50 BusinessAngel

Szükséged van pénzre! :)


Szükséged van pénzre! :)


Ma reggel, amikor felébredtem eszembe jutott egy régi barátom, egy asszony, akivel rég nem találkoztam. Egy alkalommal egy személyiségfejlesztő tréning után épp az öltözőből kifelé tartva meglátott a földön egy elgurult 100 forintost.

Lehajolt érte, de ahelyett, hogy örömmel felvette volna, megfogta és újdonsült tudádsának, életérzésének hatására magabiztosan és hittel, hogy most jót cselekszik, elhajította. Mondván, eddig ez okozott problémát az életében és már nincs többé rá szüksége... és többet nem fog félni és nem fog függeni a pénztől vagy pénztelenségtől. Szabad lesz!

Hite szerint a pénz az oka minden problémának, ezért szívből örült, hogy ezzel az utált dologgal leszámolhat és belső erejében bízva többé, ha ő úgy dönt, már nem kell foglalkoznia. Számára ez volt az a pilanat. A pénz elhajítását szimbolikus és bátor tettnek gondolta.

Nos ez a mozdulat eredményesnek bizonyult, mert az asszonynak azóta sincs pénze . Az eltelt évek alatt nem tett mást, mint függött a pénztől vagy a pénztelenségtől. Sem magát sem gyermekeit nem tudta megfelelően
támogatni. Családja kis híján széthullott, gyerekei nagyra nőve távol kerültek tőle, ritkán találkozik velük.

Ő maga folyamatosan szenved, és tette ezt utolsó találkozásunkkor is és hát cseppet sem boldog és pláne nem szabad.  Változatlanul gyötrődik a pénzhiánytól, és azóta is haragszik rá. Nem örül mások örömének, titokban  nehéz szemmel nézi azokat a jómódban élő másokat, akiknek adatik, és megjegyzi magának: Szerinte az élet igazságtalan. Nem azért mert nekik van, hanem azért mert neki nincs.

Gondolatai, amikor a pénzre vált, borongóssá válnak, haragot, csalódást érez, és a neheztelés miatt inkább nem is akar gondolni az egészre. Hogy miért? Mert esélytelennek érzi magát arra, hogy felzárkózzon. Mert eddíg nem tanult a pénzről és most élete derekán úgy érzi elment mellette a világ, és nem tartja magát már képesnek arra, hogy nagyot lépjen előre, több pénzt keressen és belevágjon. Nem csak a családja számára jobb életszínvonalat biztosító, nagyobb mennyiségű pénz előteremtéséhez, hanem saját álmai megvalósításához is.

Rájött arra, hogy abból a problémát okozó utált dologból szüksége van az álmai megvalósításához is. Utazni szeretne, szép ruhában, jó autóval, imádna festeni és persze a gyermekeit is jó lenne támogatni.

Mit nem tudott ez az asszony?

Azt, hogy a pénzzel való saját jó viszonyának kialakítását kézbe kell vennie, mert ez az ő felelőssége. Nem számít, hogy hogyan nőtt fel, mit tanult, vagy mások mit mondanak eddíg erről neki. Nem számít
az sem, ha fáradt, ha az öröm nélkül végzett munka kimeríti és nincs  ereje a fejét
törni, még ezen is.

Így hát eljárt dolgozni az utált munkahelyre, aztán haza.  A többedik műszakba, ahol újra meg újra meg kellet bírkózni a konyhapénzzel, a rezsi kihívásaival, a gyerekek szükségleteivel, és valahol a lista végén ő már kimaradt.

Idővel eljárt néhány képzésre, tréningre, mert valaminek a hiányát komolyan érezte. De pénzről nem beszéltek neki egyik helyen sem, csak ha a képzés díját be kellett fizetni.

Hol a hiba? Lehet, hogy nincs is? Az élet el kell ilyennek fogadni?

Mi lesz akkor az utazásokkal, az álmaival? Majd a következő életében?
Hát ez csekély vigasz, ha egyáltalán az.

Mi maradt ki az életéből?

Nem csak az élet bőségének ünneplése, nem csak az álmai. Nem tanult meg a pénzzel jó viszonyban lenni, és a pénzről helyesen gondolkodni.  „Nem ért rá."

Nem „tudta”, hogy a pénzzel együtt kell így vagy úgy élnie, annak megtagadása nem oldja meg, sőt elmélyíti a problémáját. Tudatalatti elméje szimbolikus döntést hozott és komolyan vette, amit kijelentett. Nem árt tudni, hogy szavainknak tetteinknek, de még a fejünkben lévő gondolatainknak is óriási hatása van az életünk folytatására, eseményeire, így a pénzünkre nézve is.

Az emberi elme csodálatos , de a tudatalatti elme mindent szó szerint vesz

Ha valamit nem szeretsz, abból nem fogsz – sokszor még tudatos akaratod ellenére sem – többet vonzani. Ha valamit nem akarsz, és rossz érzésekkel gondolsz rá, elméd úgy próbál meg ezen segíteni, hogy azt a valamit
elkezdi tőled távol tartani.

Nos, gondolkodjunk el ezen együtt egy kicsit: Nem lenne-e itt az ideje ezen sürgősen változtatni?

Az asszony sorsa nem egyedi. Ha magunk körül szétnézünk sokakon látjuk ugyanezekt a tüneteket. Amíg aktuálisan van valamennyi pénz a kasszában hónapról-hónapra, addíg sokan nem is akarnak foglalkozni a kérdéssel, mert csak rosszkedvűek lesznek tőle.

Ezért azt mondják: „Ne is foglalkozzunk a pénzzel”, és megpróbálják elterelni saját figyelmüket, valami mással, fontos egyebekkel és olyan pót cselekvésekkel, mellyel épp megoldják a pillanatnyi helyzetet, áthidalják a hiány okozta űrt, és pótolják az olcsó és könnyen elszakadó holmikkal, másolatokkal azon dolgokat, melyekre vágynak vagy amire szükség van, de nem tudnák azt megszerezni.

Pedig nem ez a megoldás, mert ez hosszútávon csak fanyar szájízt, neheztelést és írigységet és egy elpazarolt ,elaprózott életet eredményez.

EMBEREK ! BESZÉLJNI KELL A PÉNZRŐL, NE MENJÜNK EL MELLETTE, CSAK MERT NEHÉZ (?!) FOGLALKOZNI VELE!

Ne a pénzzel való foglalkozás nehéz, hanem szembesülni azzal ahová korábbi gondolkodásmódunk vezetet.

Akár tetszik akár nem, a pénz elkíséri egész éltünket. Pusztán gondolkodásmód, érzelmi inteligencia és néhány  eredeti ötlet kérdése, hogy abból végül mennyi lesz a kezedben, vagy a bank számládon. És bár mennyi lesz, arra szükséged lesz.

Egy kevés kreativitás, és a pénz elfogadása, egészséges szeretete és a korábbi paradigmák ledöntése, újakra cserélése meghozhatja azt a pénzügyi fordulatot, ami felszámolja az akadályokat és a bőség természetes áramlatát megindítja az életben.

A tiédben már ott van ez a természetes áramlat?

Mert ha nem akkor találkozz velem a Gazdagodj Meg 200 Forintbúl klubban, hogy ha készen állsz a változásra akkor segíthessek neked.

Baráti szeretettel

Kellemen Monika Ésha



LÉGY OTT TE IS A 200 FORINTOS TRÉNINGÜNKÖN!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodj-meg-200-forintbol.blog.hu/api/trackback/id/tr424821313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása